تاریخ امروز :
تالار های نیک صالحی - Powered by vBulletin
تبلیغات
تولبار جدید و آپدیت شده مخصوص نیک صالحی آماده دانلود است ، برای دانلود کلیک کنید.
نمایش نتایج: از 1 به 3 از 3
  1. #1
    babi 007 آفلاين است همکار قدیمی
    انسان به امید زنده است
    تاریخ عضویت
    Apr 2008
    محل سکونت
    مشهد
    نوشته ها
    5,690
    تشکر
    6,897
    تشکر شده 12,387 بار در 4,855 ارسال

    Wink دانستنی هایی در باب وسایل پخت و پز

    مزاياي آشپزي با مايكروفر :


    سرعت

    شما مي توانيد با استفاده از يك مايكروفر ، زمان عادي آشپزي را تا بيشتر از 75 درصد كاهش دهيد

    حفظ و نگهداري مواد غذايي

    در روشهاي متداول آشپزي ، به هنگام پخت بسياري از مواد غذايي موجود در غذا از بين مي رود
    ولي در آشپزي با مايكروفر چون زمان پخت كوتاه و فشرده است و مايه اضافي پخت و پز حداقل است
    مواد غذايي كمتر از بين مي رود

    صرفه جويي در مصرف انرژي

    چون با استفاده از مايكروفر ، عذا در زمان كوتاه تري طبخ مي شود . اين روش پخت به
    انرژي كمتري نياز دارد و موجب صرفه جويي در هزينه هاي خانواده مي شود .

    كم شدن بوي پخت و پز

    بوي پخت تو پز معمولا درون محفظه مايكروفر مي ماند بنابراين بوي پراكنده شده
    در آشپزخانه به حداقل مي رسد

    آشپزي خنك

    به دليل اصول مكانيكي آشپزي با مايكروفر ، فقط غذا فوق العاده داغ مي شود در حاليكه مايكروفر ،
    ظروف و آشپزخانه سرد باقي مي ماند . همچنين وجود مايكروفر در آشپزخانه
    ( جاييكه عموما مشكل تهويه وجود دارد ) يك مزيت مهم بر سيستم آشپزي سنتي است
    چرا كه مقدار زيادي بخار به هنگام جوشيدن در روش هاي معمول آشپزي ايجاد مي شود

    كاهش احتمال سوختن غذا

    چون غذا با آتش پخته نمي شود و عمل پخت فقط از طريق انتقال حرارت به درون غذا انجام مي شود
    ريسك كمتري از لحاظ سوختن غذا و چسبيدن به ظروف يا خود فر وجود دارد و اين امر باعث مي شود
    كه مايكروفر يكي از ايمن ترين وسايل آشپزي براي هر فرد پير يا جوان و كم تجربه باشد

    كم كردن كار شستشو و نظافت
    مايكروفر اين امكان را فراهم مي آورد كه در همان ظرفي كه غذا را مي پزيم با
    همان ظرف غذا را سرو كنيم و بدينوسيله از مقدار ظروفي را كه بايد شسته شوند كاسته مي شود .

    تميز كردن مايكروفر نيز آسان تر است .

    غذاهاي شما ديگر مانده نمي شود

    با يك مايكروفر از شام هاي مانده خبري نيست و تك تك اعضاي خانواده مي توانند هر وقت كه بخواهند
    ( يا آنهايي كه ديرتر مي آيند مي توانند در عرض چند دقيقه با گرم كردن غذايي كه كاملا پخته شده )
    غذاي خود را ميل نمايند



    انتخاب غذا براي آشپزي با مايكروفر :
    واقعا به جز چند مورد محدود ، هر غذايي را مي توان در مايكروفر پخت اما برخي از غذاها را
    مي توان بهتر از ديگر غذاها با مايكروفر تهيه كرد . وقتي در نظر داريد غذايي را درست كنيد
    يا يك دستور العمل غذايي خاص را انتخاب كرده ايد ،
    حتما نكات زير را مد نظر قرار دهيد

    قسمت اول :

    ماهي و آبزيان سخت پوست ( ميگو ، خرچنگ ، صدف)

    ماهي و ديگر آبزيان دريايي كه با مايكروفر پخته مي شود بر حسب اينكه تازه يا يخ زده ،
    درسته يا فيله شده ، بدون سس يا با سس باشند ، ميزان سفتي ، طعم ، ظاهر و سرعت
    و سهولت آماده كردن با هم متفاوت هستند .
    ديگر ترسي براي خشك شدن ماهي يا ميگو يا ساير غذاهاي لطيف و حساس وجود ندارد
    و تنها با اضافه كردن يك يا دو قاشق غذاخوري آب ، آبليمو ، آب گوشت ، قلم يا حتي كمي
    كره مي توان آنها را تر يا آبدار تهيه كرد .
    بنابراين ماهي ، ميگو و ديگر آبزيان براي كساني كه به دنبال يك رژيم غذايي سالم
    هستند ، غذاهاي مطلوبي مي باشند .
    ماهي درسته

    دو الي سه جاي پوست ماهي درسته
    ( مانند ماهي سالمون ، قزل آلا ، خال مخالي ،سفيد و .... ) را چاك دهيد تا به هنگام
    پخت در مايكروفر تركيدگي ( توام با صدا ) ايجاد نشود .
    اگر ماهي را در كيسه پخت ( تنورك پخت ) مي پزيد ، چند جاي كيسه را سوراخ كنيد .
    براي جلوگيري از خشك شدن قسمت هاي انتهايي ماهي ؛ دم و سر آنرا با فويل بپوشانيد.
    تبصره : اگر با توجه به مدل مايكروفر مجاز به انجام اين كار هستيد
    فيله ، استيك و قطعات ماهي

    براي گرفتن بهترين نتيجه به هنگام پخت فيله ماهي ، آنها را بصورت قطعات يك شكل و اندازه
    به يك سيخ چوبي بكشيد . سپس با برس مخصوص آشپزي ، آبليمو يا كره آب شده را به آنها
    بماليد .
    به هنگام پخت استيك ماهي بايد قطعات ضخيم تر در كنار لبه بيروني ظرف و قطعات نازكتر
    در مركز ظرف يعني جايي كه كمترين انرژي را دريافت مي داد قرار گيرد

    قطعاتي كه با مواد سوخاري پوشانده شده

    ماهي كه به آن آرد و ادويه معمولي يا مواد سوخاري زده شده را نيز مي توان در مايكروفر
    پخت اما به تردي سرخ كرده آن نمي باشد . براي تهيه اين نوع غذاها به يك ظرف مخصوص
    برشته كردن يعني تابه مايكروفر نياز داريد

    ميگو ، خرچنگ و صدف
    شــاه ميگو ، ميگو ، خرچنگ و صدف بطور عالي در مايكروفر مي پذ اما هميشه به هنگام پخت
    اين مواد با حداق زمان شروع كنيد چون اين آبزيان بسيار سريع مي پزند . همچنين بخاطر داشته باشيد
    كه زمان وقفه اي
    ( معمولا پس از اتمام زمان بين سه الي ده دقيقه بايد صبر كرد تا عمل پخت تكميل شود .)
    را جز قسمتي از فرآيند كلي پخت به حساب آوريد .
    انواع صدف ( mussel يك نوع صدف دو كفه اي خوراكي) و ( clams يك نوع صدف خوراكي)
    را نيز مي توان براحتي در مايكروفر بخار داد و پخت

    قسمت دوم :
    مرغ ، بوقلمون و پرندگان شكاري

    پرندگان درسته يا يك چهارم آن ؛ سيـنــه ، ران ، و قطعات باريك و برش هايي از
    گوشت مرغ ، خروس ، بوقلمون و پرندگان شكاري را مي توان در مايكروفر بخوبي پخت .
    آن دسته از خوراكي هايي كه به برشته شدن زياد نياز ندارند و يا پخت خوراك هايي
    كه بايد قسمت هايي از آن در سس پخته شود ، با مايكروفر رضايت بخش تر است
    ویرایش توسط raya : September 25th, 2010 در ساعت 11:44 PM

  2. 3 کاربر مقابل از babi 007 عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.


  3. #2
    babi 007 آفلاين است همکار قدیمی
    انسان به امید زنده است
    تاریخ عضویت
    Apr 2008
    محل سکونت
    مشهد
    نوشته ها
    5,690
    تشکر
    6,897
    تشکر شده 12,387 بار در 4,855 ارسال

    پیش فرض

    پرندگان درسته
    پاها و بال هاي پرنده را طوري نزديك بدنه محكم نگه داشته و ببنديد كه شكلي مرتب و منظم
    پيدا كند . نوك بال ها و قسمت استخواني انتهاي ران را مي توان با قطعات كوچكي از فويل
    به منظور حفاظت در مقابل سوختگي پوشاند .
    تبصره : اگر با توجه به مدل مايكروفر مجاز به انجام اين كار هستيد .

    پخت مرغ يا ساير پرندگان درسته را در حاليكه سـيـنـه آنها به طرف پايين است شروع كنيد
    و در نيمه زمان پخت آنرا برگردانيد . سپس آنرا روي يك ميله مخصوص كباب كردن مايكروفر
    يا روي يك نعلبكي يا بشقاب برگردانده شده ( پشت نعلبكي يا بشقاب) قرار دهيد
    تا بدين ترتيب آب مرغ پايين بريزد .
    در كليه موارد چه مرغ چه هر پرنده ديگر و چه قطعات ان مي توان آنرا بعد از پخت با مايكروفر
    با يك گريل از قبل داغ شده برشته كرد . بدين شكل صرفه جويي در وقت قابل ملاحظه است
    و تضميني براي پخت مايكروفري است . به نگام پخت مرغ يا پرندگاني كه شكم پر هستند
    به ازاي هر 450 گرم ، يك دقيقه به وقت توصيه شده اضافه كنيد و پس از پخته شدن آنرا
    در پوششي از آلومينيم بپيچيد تا حرارت آن از بين نرود و به همان حالت چند دقيقه
    در فر نگه داريد .

    پرندگان كوچك و قطعات مرغ يا ديگر پرندگان

    پرندگان كوچك يا شقه هاي كوچك مرغ و بوقلمون بايد بطوري كه پوست آن به طرف بالا و
    قسمت هاي ضخيم تر به طرف كناره هاي خارجي ظرف قرار گرفته باشد . پخته شود .
    برخي هم آنرا در يك كيسه پلاستيكي مخصوص زمان پخت ( تنورك ) قرار مي دهند تا
    راحت تر و سريعتر برشته و ترد شود . اگر در مورد زمان پخت مطمئن نيستيد از دماسنج
    مايكروفر براي حدس زدن زمان برشته شدن يا پختن استفاده كنيد چرا كه دماسنج
    دماي دروني غذا را نشان مي دهد

    قسمت سوم :گوشت

    قسمت هاي با كيفيت و زودپز گوشت خيلي بهتر در مايكروفر پخته مي شود اما
    قسمت هاي ديرپز و ارزان تر را نيز مي توان در مايكروفر پخت . قبل از اينكه بخواهيد
    گوشت را در مايكروفر بپزيد به آن نمك نزنيد چرا كه آب گوشت را بيرون كشيده و
    موجب سفت شدن گوشت خواهد شد
    قسمت هاي مختلف گوشت
    به دلخواه قطعات گوشت را انتخاب كرده و بصورت قرينه هم قرار دهيد
    بعبارت ديگر ( ران و سر دست ) تا نتيجه بهتر حاصل شود .
    گوشت چرخ كرده

    گوشت چرخ كرده گوساله و گوسفند در مايكروفر بسيار عالي مي پزد
    چه براي همبرگر و چه در خوراك هاي آبدار ؛ براي اينكه گوشت سريعتر بپزد
    آنرا بصورت شكل گرد در آورده و در ظرف قرار دهيد
    گوشت خورشي

    تكه هاي گوشت براي خوراك هايي از قبيل ديزي ، خوراك گوشت يا تاس كباب و غيره
    بايد به قطعات يك اندازه بريده شود تا مطمئن شويد كه بطور يكنواخت مي پزد .
    مقدار آب لازم براي چنين خوراك هايي حدود يك سوم پخت معمولي است
    چرا كه تبخير در پخت با مايكروفر بسيار كم است .
    سبزيجات در غذاهايي از قبيل خوراك گوشت شكل خود را بهتر حفظ مي كنند
    و كمتر له مي شوند و در نتيجه خوراك زياد غليظ نمي شود .
    انواع سوسيس و كباب

    انواع سوسيس و ديگر گوشت هاي چربي دار به سرعت مي پزند و تا حدودي برشته
    مي شوند اما بايد آنها را با يك لايه جاذب آشزخانه ( طي زمان پخت ) پوشانيد تا
    چربي روي ديواره هاي مايكروفر نپاشد . سيخ هاي چوبي بايد براي كباب هايي
    استفاده شود كه روي سه پايه مخصوص سرخ كن مايكروفر پخته مي شود و يا
    از اين سر به آن سر يك ظرف گرد مايكروفر گذاشته مي شود تا نتيجه دلخواه بدست آيد

    قسمت چهارم :

    سبزي و تره بار

    سبزجات را چه تازه از باغچه خود بچينيد چه از بازار بخريد و چه به شكل بسته بندي
    از ســو پـــر ماركت تهيه كنيد يا يخ زده در فريز داشته باشيد مي توانيد با مايكروفر
    بطور كامل بپزيد . در پخت سبزيجات با مايكروفر از حداقل مقدار آب استفاده مي شود.
    در اين روش سبزيجات در عين حفظ رنگ ، ترد و نرم مي شوند . پس از پخت به سبزيجات
    نمك بزنيد چون اگر قبل از پخت به آنها نمك بزنيد موجب جذب آب توسط نمك و سفت شدن
    آن مي شود .
    قبل از پخت موادي مانند سيب زميني ، بادمجان و گوجه فرنگي چند سوراخ در آنها
    ايجاد كنيد تا از تركيدن به هنگام پخت جلوگيري شود . اگر سيب زميني با پوست روي
    يك ورقه جاذب آشپزخانه پخته شود پوست آن ترد و خشك تر مي شود .
    تره بار درسته يا قطعاتي از آن بايد طوري قرار داده شود كه قسمت هاي ضخيم تر
    به طرف لبه بيروني ظرف ( جايي كه بيشترين انرژي را دريافت مي كند) باشد .
    سبزيجات خرد شده

    سبزيجات بايد به يك اندازه و شكل خرد شوند و در يك كيسه پخت ( تنورك) يا
    يك ظرف در دار قرار داده شود . در نيمه هاي پخت مواد را هم زده يا زير و رو نماييد
    تا همه قسمت هاي آن بطور يكنواخت بپزد . هويج را وقتي بصورت اوريب برش دهيد
    در مايكروفر سريعتر مي پزد
    ميوه ها

    همه ميوه ها از سيب گرفته تا انبه را مي توان در مايكروفر با حفظ ويژگي ظاهريشان
    پخت مي توانيد روي آنها كمي شكر بپاشيد و درون كيسه مخصوص پخت يا مانند
    ديگر سبزيجات در يك ظرف مناسب بپزيد .
    شما مي توانيد ميوه ها را با پوست يا بدون پست درون سس يا شيره بپزيد
    ميوه درسته

    ميوه هاي درسته اگر پوستشان گرفته نشده باشد بايد روي پوست انها چند برش
    يا سوراخ ايجاد كرد تا به هنگام پخت از تركيدگي آن جلوگيري شود .
    زمان بندي دقيق پخت مهم است چرا كه ميوه بطور شگفت انگيزي سريع مي پزد .
    ميوه هاي خشك شده
    مخلوطي از ميوه هاي خشك شده را نيز مي توان سريع پخت و با آنها سالاد ميوه
    و كمپوت درست كرد . مخلوطي از سيب و گلابي ، انبه ، هلو ، زرد آلو ، و آلوي خشك شده
    را در آب يا آب ميوه بپزيد و بدين ترتيب پودينگي بسيار خوشمزه اي داريد
    كه مي توانيد در هر موقع از سال از آن استفاده كنيد .
    ميوه هاي منجمد

    مايكروفر براي آماده كردن ميوه ها جهت فريز كردن مفيد است .
    به هنگام فراواني و ارزاني ميوه در بازار از مايكروفر براي پخت ميوه ها و يا سريع
    تهيه كردن شيره اي كه ميوه ها را در آن فريز مي كنيد مي توانيد استفاده كنيد .

    قسمت پنجم :

    انواع ماكاروني ، برنج ، غلات و حبوبات

    هر رژيم غذايي سالم بايد مقدار متناسبي از ماكاروني ، برنج ، غلات و حبوبات را
    دارا باشد . اما اغلب به دليل طولاني بودن زمان پخت غلات و حبوبات از آنها كمتر
    استفاده مي شود . مايكروفر كار را آسان و زمان نرم كردن لوبيا و ديگر حبوبات را
    از خيساندن به مدت يك شب به حدود نيم ساعت كاهش داده است .
    ممكن است صرفه جويي در وقت در مورد پخت انواع ماكاروني و برنج و غلات
    خيلي زياد نباشد اما اين فايده را دارد كه طي پخت يا اصلا يا به كمي توجه
    نياز دارد و نتيجه كار عالي است و پس از پخت ظرفي كه به ته آن چيزي چسبيده
    باشد براي شستن وجود ندارد .
    معمولا خورش برنج و سس ماكاروني جداگانه تهيه مي گردد بنابراين مي توان ماكاروني
    يا برنج را به روش معمول پخت و گوشت يا سس آنها را براي صرفه جويي در وقت
    در مايكروفر پخت .
    مزيت ديگر مايكروفر اين است كه براي گرم كردن برنج يا ماكاروني نياز به اضافه كردن
    آب يا هم زدن ندارد و وقتي در مايكروفر گرم مي شوند مزه آن به خوبي مزه برنج يا
    ماكاروني تازه خواهد بود .
    عوامل موثر در زمان پخت برنج

    مقدار برنج و اندازه ظرف آن
    مقدار و حرارت آب يا ديگر مايع استفاده شده
    نوع برنج مورد استفاده
    درجه حرارت ايجاد شده توسط مايكروفر
    توضيح مربوط به پخت برنج و ماكاروني

    زمان پخت فقط مي تواند بعنوان يك راهنما مورد استفاده واقع شود چون بافت و
    ميزان پختگي دانه پرنج وابسته به تمايلات شخصي و مورد استفاده آن با غذاهاي ديگر
    مي باشد . براي دم كردن درب برنج را هميشه بپوشانيد .
    ماكاروني هاي فرمي براي پخت در مايكروفر مناسب تر هستند اما مي توانيد
    اسپاگتي را به قطعات كوچكتر تقسيم كنيد . ( زمان پخت فرق زيادي با روش معمول ندارد)
    اول بايد ماكاروني را قبل از پخت در آب داغ مرطوب كرد و در يك كاسه گود بزرگ قرار داده
    با مقدار كافي از آب جوش بپوشانيد و ماكاروني فرمي يا اسپاگتي قطعه شده را
    در آن ريخته ، يك قاشق غذاخوري روغن به آن اضافه كنيد و با درجه زياد (100 درصد قدرت)
    بپزيد ، البته گاه گاهي آن را به هم بزنيد تا كمي نرم شود و قبل از آبكش و سرو كردن
    5 دقيقه صبر كنيد.



    ظروف مجاز مايكروفر

    ظرف هاي زير را مي توان براي پخت و پز يا گرم كردن غذا
    يا باز كردن يخ و مواد غذايي در مايكروفر به كار برد

    چینی
    ظرفهاي چيني معمولي را مي توان در مايكروفر گذاشت . به شرط آنكه زياد نازك نباشد و
    نقش طلايي يا نقره اي و زوائد فلزي نداشته باشد . براي پختن خورش و مانند آن بايد
    ظروف در دار به كار بريم . ولي لاي در ظرف بايد اندكي باز باشد . ( مثلا يك خلال دندان لاي
    در بگذاريم ) ظرفهاي مخصوص مايكروفر روزنه اي براي خروج بخار دارند
    بلور
    براي مواد پروتئيني و تره بار ظرف بلور معمولي بسيار مناسب است . بلور رنگي
    ممكن است فلز داشته باشد بنابراين خوب نيست. براي مواد چرب و قندي بهتر است
    بلور نشكن به كاربريم چون اينگونه مواد مقدار زيادي امواج جذب مي كنند و بسيار داغ
    مي شوند بطوري كه ممكن است دما بلور معمولي را بتركاند

    سفال
    براي گرم كردن غذا و استفاده كوتاه مدت مناسب هستند . سفالي كه استفاده
    مي كنيد قبل از استفاده چك كنيد . در خلل و فرج و سوراخـهـاي ذره بيني سفال مقداري آب
    يا بخار آب وجود دارد كه امواج را جذب مي كند و ممكن است بسيار داغ شود . همچنين چون
    مقداري از انرژي صرف خود ظرف مي شود غذا در آن ديرتر مي پزد

    ◄ كاغذ و مقوا ►
    انواع حوله كاغذي و دستمال كاغذي يا مقوايي را براي پختن يا گرم كردن
    غذاهاي كم آب و يا براي باز كردن يخ آنها مي توان به كار برد . حوله كاغذي به ويژه براي باز كردن
    يخ نان فريز شده و تنوري كردن سيب زميني درسته مناسب است.

    ◄ پلاستيك ►
    پلاستيك سخت از نوعي كه حرارت ماشين ظرفشويي را تحمل مي كند براي

    مايكروفر مناسب است . از اين جنس پلاستيك ظرفهاي مخصوص مايكروفر در بازار وجود دارد.
    ظرف هاي پلاستيكي نرم مانند ظرف ماست براي باز كردن يخ مواد غذايي مناسبند ولي در
    پخت و پز طولاني و يا حتي ذوب مي شوند و ممكن است غذا از آن بيرون بريزد .
    ◄ پارچه نخي و كتاني ►
    دستمال هاي كتاني و نخي خالص براي گرم كردن كوتاه مدت از قبيل گرم كردن نان مناسب
    هستند اگر پارچه الياف مصنوعي داشته باشد اين الياف ممكن است در مايكروفر ذوب شود .
    ◄ تابه مايكروفر (Browning dish) ►
    نوعي ظرف مخصوص مايكروفر است . اين تابه مانند تفلون داراي اندودي است كه امواج پزنده
    را جذب مي كند و بسيار داغ مي شود . تابه را چهار يا پنج دقيقه داغ مي كنيم
    ( براي داغ كردن تابه مايكروفر به دستور العمل سازنده ظرف توجه كنيد در بعضي موارد
    زمان هشت دقيقه توصيه شده است .) سپس غذاهايي مانند استيك و همبرگر را با اندكي
    روغن در آن مي گذاريم تا سرخ شود . روشن است اگر بخواهيم هر دو روي غذا را سرخ كنيم
    بايد آنرا برگردانيم . چيزهايي مانند سوسيس ، كتلت ، تكه مرغ و ماهي ، استيك ، خاگـينه
    و مانند اينها را در تابه مايكروفر ميتوان سرخ كرد.تابه مايكروفر بايد با ابر نرم و آب و صابون
    شسته شود.برس فلزي آنرا خش مي اندازد
    ◄ چوب و حصير ►
    ظرف و سبد چوبي و حصيري را براي مدت كوتاه مانند گرم كردن نان و كيك مي توان در
    فر مايكروفر گذاشت ولي بايد توجه داشته باشيم كه در چوب و حصير مقداري آب وچود دارد ،
    در مدت طولاني بيشتر از چهار يا پنج دقيقه اين آب تبخير مي شود ممكن است
    ظرف ترك بردارد .

    بهتر است از ظروف ملامين در مايكروفر استفاده نكنيم زيرا اين جنس پلاستيك امواج پزنده
    را به شدت جذب كرده و داغ ، ذوب يا سياه مي شود .

    در لعاب بسياري از ظرف هاي سراميكي مقداري فلز به كار رفته است . در نتيجه اين ظروف
    در حكم ظرف فلزي هستند . نوع خاصي سراميك براي مايكروفر ساخت مي شود كه لعاب
    آن فلز ندارد .

    آشپزی و گرم کردن مواد غذايي با مايکرو فر کاملا با روشهاي معمولا همچون اجاق گاز ، گريل ... تفاوت دارد. امواج مايکرو مولکول هاي آب مواد غذايي را مرتعش نموده گرما توليد مي کند. بخار آب ايجاد شده بالا رفته و به فرآيند طبخ کمک مي کند . بدين جهت مسئله پوشاندن يا نپوشاندن مواد غذايي اهميت بسياري دارد . اگر مواد غذايي را در پوشش قرار دهيد بخار آب نمي تواند خارج شود که در نتيجه فرآيند طبخ سريعتر انجام خواهد گرفت.
    ویرایش توسط raya : September 25th, 2010 در ساعت 11:47 PM

  4. کاربر مقابل از babi 007 عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:


  5. #3
    شکوفه39 آواتار ها
    شکوفه39 آفلاين است تازه وارد
    تاریخ عضویت
    Sep 2011
    سن کاربر
    19
    نوشته ها
    9
    تشکر
    6
    تشکر شده 26 بار در 14 ارسال

    پیش فرض

    ممنون

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
قدرت گرفته از ویبولتین ،اکنون ساعت 11:45 AM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +4.5 می باشد.
کليه حقوق اين سايت متعلق به  شرکت فرهنگ سازان  است.هر گونه استفاده از مطالب اين سايت پيگرد قانوني دارد
سئو و بهينه سازي : سئو
Powered by vBulletin® Version 4.2.2 Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved