تاریخ امروز :
تالار های نیک صالحی - Powered by vBulletin
تبلیغات
تولبار جدید و آپدیت شده مخصوص نیک صالحی آماده دانلود است ، برای دانلود کلیک کنید.

آخرین ارسالهای انجمن




نمایش نتایج: از 1 به 19 از 19

همه چیز از خواص غلات و حبوبات

  1. #1
    kiana_p آواتار ها
    kiana_p آفلاين است كاربر عالي
    تاریخ عضویت
    Sep 2006
    محل سکونت
    n 96
    نوشته ها
    871
    تشکر
    1,707
    تشکر شده 2,966 بار در 1,047 پست
    لايك دريافتي
    0
    لايك كرده
    0

    Lightbulb همه چیز از خواص غلات و حبوبات

    ارزش تغذيه اي نخود

    تبیان


    نام ديگر نخود، لوبياي گاربانزو( garbanzo bean ) مي باشد. نخودفرنگي، عدس و نخود بصورت يكسال در ميان و چرخشي با گندم و جو در يك زمين زراعتي- كشت مي شوند. اين حالت چرخشي باعث تقويت و تجديد نيتروژن در خاك مي شود و ديگر نيازي به استفاده از كود نخواهد بود.
    معمولاً نخود در زمين هاي حاشيه بين النهرين و مديترانه شرقي كشت مي شد و از آنجا به هند و ساير نقاط آسياي شرقي گسترش يافت.

    جدول ارزش تغذيه اي نخود:

    مقدار واحد يك چهارم ليوان يا 35 گرم پخته شدهدر هر واحد
    115 كالري انرژي
    5 كالري انرژي حاصل از چربي
    (درصد دريافت روزانه%)

    75/1 گرم(1درصد) چربي كل
    0 گرم(0 درصد) چربي اشباع
    0 كلسترول
    0 سديم
    19 گرم( 7 درصد) كربوهيدرات كل
    11 گرم(44 درصد) فيبرغذايي
    0 گرم شكر
    7 گرم پروتئين
    3 درصد ويتامين A
    2 درصد ويتامين C
    5 درصد كلسيم
    12 درصد آهن


    طرز تهيه و پختن نخود
    از شب قبل آن را در آب خيس كنيد. سپس به مدت 5/1 تا 2 ساعت آن را بجوشانيد.
    2 برابر مقدار نخود، آب بريزيد.
    كنسرو نخود در مغازه ها موجود است و به راحتي مي توانيد آن را تهيه كنيد.
    نخود را مي توان در يك محل خنك و خشك براي مدت طولاني نگهداري كرد.

    نكات تغذيه اي
    نخود نيز مانند ساير حبوبات، فيبر بالايي دارد. فيبر محلول مانند يك برس زبر، سيستم گوارشي را پاك مي كند. اين نوع فيبر، گلوكز(قند) و كلسترول خون را كاهش مي دهد. همچنين نياز به انسولين را در افراد ديابتي كم مي كند.
    در بين گروههاي غذايي؛ نخود، عدس و نخود فرنگي، پروتئين، كلسيم و آهن را به مقدار كافي و لازم براي رفع نياز بدن فراهم مي كنند.
    ویرایش توسط raya : October 13th, 2010 در ساعت 06:26 PM

    كوله بارم بر دوش
    سفري مي بايد
    سفري بي همراه
    گم شدن تا ته تنهايي محض
    سازكم با من گفت
    هر كجا لرزيدي، از سفر ترسيدي؛
    تو بگو از ته دل:من خدا را دارم
    من و سازم چندي است كه فقط با اوئيم.

  2. کاربران : 2 تشکر کرده اند از شما kiana_p برای ارسال این پست سودمند:


  3. #2
    raya آواتار ها
    raya آفلاين است همکار قدیمی فروم نیک صالحی
    سلام دوستان
    تاریخ عضویت
    Feb 2007
    سن کاربر
    متولد 27 آبان 1362
    محل سکونت
    nokia N81
    نوشته ها
    0
    تشکر
    21,016
    تشکر شده 19,819 بار در 9,575 پست
    لايك دريافتي
    0
    لايك كرده
    0

    پیش فرض انواع غلات و نشاسته ها

    جو ، طلايي نسبت به گندم

    جو گياهي است يك ساله كه ارتفاع ساقه استوانه اي آن بسته به ارقام مختلفه از 100 ـ 40 سانتي متر فرق مي كند.
    خواص جو :
    جو به طور كلي در طب سنتي به سه صورت مختلف استعمال مي شود :
    1. جوي كامل كه دانه با سبوس روي آن باشد و فقط دنباله آن را كنده باشند.
    2. جوي مقشر يا پوست گرفته كه عملاً قسمتي از پوست آن گرفته شده است.
    3. جوي سفيد كرده كه تمام پوست و سبوس آن را گرفته و به صورت جوي سفيد درآمده باشد كه در اصطلاح به آن جوي مرواريدي مي گويند.
    جوي كامل معمولاً براي تهيه غرغره ها به كار مي رودو در ساير موارد از جوي مقشر يا جوي كاملاً سفيد استفاده مي شود.

    خواص دارويي :

    مالت جو كمك به هضم غذا مي كندو مغذي است و سينه را نرم مي كند ، براي معالجه سوء هاضمه تجويز شده است.
    خوردن دانه جو تشنگي را فرو مي نشاند. تب را برطرف مي كند و به عنوان مقوي و تونيك عمل مي كند. و مالت در هضم غذاهاي نشاسته اي خيلي كمك مي كند و براي كاهش ترشح شير كاربرد دارد.
    جو از نظر طبيعت طبق نظر حكماي سنتي سرد و خشك است و مواد مغذي آن از گندم كمتر است، ولي قابض و خشك كننده است. غليان صفرا و خون را تسكين مي دهد و تب هاي گرم و تب هاي سل را تقليل مي دهد. مضر مثانه است، از اين نظر بايد با روغن و انسيون خورده شود.
    اگر جو مقشر را بپزند به حدي كه جوها شكفته و خوب پخته شوند، ولي آن را نمالند و آن را صاف كرده و سردش كنند ماءالشعير به دست مي آيد ؛ ماءالشعير سرد و تر است. مسكن حدت خون ، صفرا ، اخلاط سوخته و تب ها و امراض گرم است. حرارت باطني را تسكين مي دهد و حرارت كند و عطش مفرط را فرو مي نشاند و براي سل، زخم هاي ريه، ذات الجنب، سردرد گرم و امثال اينها نافع است.
    زود هضم مي شود ، مولد خون صالح است و به اصطلاح خونساز است ولي معده را سست مي كند. براي آلات داخل شكم اشخاص سرد مزاج مضر است و نفاخ. از اين نظر بايد گل قند خورده شود و در مواردي كه شكم بسته است، خوردن ماءالشعير جايز نيست، و جمع بين ماءالشعير سكنجبين نيز جايز نيست. اگر ماءالشعير با نصف وزن جو آن ، خشخاش كوبيده مخلوط و مانند حريره شود، براي سردرد گرم مفيد است و با عناب ، سپستان ، انجير و پرسياوشان براي درد سينه و سرفه مجرب است.
    شيره جو كه آن را كشك الشعير گويند سرد مايل به خشك است و غليظ تر از ماءالشعير است و براي اسهال صفراوي و مزاج هاي گرم مفيد است و غرغره با آن براي ورم گلو و درد گلو نافع است.
    جو به عنوان دارويي براي عروق قلبي:
    جو ، به نظر مي رسد كه از چند طريق در كاهش كلسترول مؤثر است. يكي اين است كه شبيه داروهاي شيميايي ضد كلسترول بازار، در مكانيسم ساخت كلسترول در كبد دخالت كرده و كلسترول را كاهش مي دهد. محققان وزارت كشاورزي آمريكا در مركز تحقيقات ماديسن سه تركيب جداگانه در جو كشف كرده اند كه قابليت كبد در ساختن كلسترول نوع LDL را مهار مي كند.( LDL جزوي از كلسترول است كه مضر بوده و به رگ هاي خوني آسيب مي رساند و منجر به حمله هاي قلبي مي شود.)
    جو به عنوان ضد سرطان:

    دكتر چارلز اسون ، دانشمند و كارشناس تغذيه در دانشگاه ويسكانسن، معتقد است كه در دانه هاي گياهان،مواد شيميايي ضد سزطان وجود دارد و دكتر ترول ، يكي از صاحب نظران در رشته علوم تغذيه، نيز اين نظريه را تدييد مي كند. دكتر ترول مي گويد مواد شيميايي معروف به مهار كننده هاي پروتئاز كه در دانه هاي گياهي از جمله در جو وجود دارند، عوامل موجب سرطان را در بستر روده ها سركوب مي كنند و به اين دليل جو در رديف مواد ضد سزطان قرار دارد.

    جو براي رفع يبوست:

    گروهي از دانشمندان معتقدند جو براي يبوست بسيار مفيد است. در آزمايشاتي كه انجام دادند به اين نتيجه رسيدند كه هر چه بيشتر آرد جو را تصفيه كنند، يعني بيشتر سبوس آن گرفته شود اثر شفابخش آن كمتر مي شود. بهترين راه اين است كه جو با سبوس كامل به صورت آرد يا بلغور جو مصرف شود.
    جو سفيد كرده كه اغلب در فروشگاه ها عرضه مي شود، داراي آثار شفابخش كمتري به خصوص در رفع يبوست است. ولي به هر حال جو پوست كنده و بدن سبوس نيز از نظر مبارزه با بيماري هاي قلبي تا حدودي مفيد است.
    ویرایش توسط ghorobfarda : May 11th, 2009 در ساعت 12:53 PM
    خدا حافظ همین حالا ....

  4. کاربران : 2 تشکر کرده اند از شما raya برای ارسال این پست سودمند:


  5. #3
    .sefid. آواتار ها
    .sefid. آفلاين است کاربر متخصص بخش پزشکی
    تاریخ عضویت
    Aug 2006
    نوشته ها
    3,219
    تشکر
    5,480
    تشکر شده 7,266 بار در 2,983 پست
    لايك دريافتي
    0
    لايك كرده
    0

    پیش فرض

    هنگام تهيه غذا ؛ براي حفظ ويتامين هاي برنج و حبوبات بخصوص ويتامين ب موجود در آنها بهتر است : حبوبات قبل از مصرف در آب خيسانده نشود و فقط شسته شوند .
    در مورد برنج نيز بايد گفت كه اگر سه بار شسته شود تقريبا بيشتر ويتامين ب موجود در آن شسته شده و از بين خواهد رفت
    هیچ کس نباید شب به بستر برود قبل از اینکه از خود بپرسد: امروز چه کرده ام تا لیاقت داشته باشم فردا هم زنده بمانم.(دکتر شوایتزر)

  6. کاربران : 2 تشکر کرده اند از شما .sefid. برای ارسال این پست سودمند:


  7. #4
    ghorobfarda آواتار ها
    ghorobfarda آفلاين است همکار قدیمی بخش پزشکی
    تاریخ عضویت
    Aug 2007
    نوشته ها
    7,339
    تشکر
    4,378
    تشکر شده 8,175 بار در 4,354 پست
    لايك دريافتي
    0
    لايك كرده
    0

    پیش فرض

    برنج

    مقدمه
    http://daneshnameh.roshd.ir
    برنج یکی از گیاهان تک لپه است. برنج گیاهی است یکساله است و در مناطق گرم و مرطوب و پرآب می‌روید. ساقه آن راست و برگهای آن بزرگ و نوک تیز است. هر سنبلک برنج دارای دنباله کوتاه و یک گل دارد. میوه آن به شکل خوشه‌ای متشکل از سنبلکها در انتهای ساقه قرار دارد و یک دانه برنج در آن است شلتوک می‌نامند. برنج از غلات مهم است و تقریبا غذای اصلی نصف مردم کره زمین می‌باشد و منشا برنج از آسیا است و در حدود 3000 سال قبل از میلاد در هند و چین زراعت می‌شده است. در قرن هفتم میلادی مصریان نیز شروع به کشت آن کردند. برنج انواع مختلف دارد و این انواع را تا حدود 150 نوع مختلف تخمین می‌زنند. نمونه‌های مرغوب آن در شمال و جنوب ایران و نواحی گرمسیر فارس و اصفهان کاشته می‌شود .







    ترکیبات شیمیایی

    در برنج ماده‌ای به نام اوریدین Oridine وجود دارد که خاصیت ضد التهاب عصبی را داراست. برنج از لحاظ مواد غذایی بسیار غنی است. هنگامی که پوسته قهوه‌ای آنرا می‌گیرند مقداری از ویتامینهای خود را از دست می‌دهد. مقدار ویتامنی B1 در برنج سفید شده یک ششم و ویتامین B2 نصف و ویتامین B3به مقدار یک سوم برنج قهوه‌ای می‌باشد و مواد معدنی آن به مقدار بسیار زیادی کاهش می‌یابد.

    پوست و یا شلتوک برنج که در مراحل کوبیدن از آن جدا می‌شود سبوس برنج Rice Bran نامیده می‌شود که آنهم منبع ویتامینها و مواد معدنی است. غشای قهوه‌ای رنگ برنج نیز که در اثر بهم سائیدن در دستگاههای مخصوص و یا در موقع شستن زیاد از برنج جدا می‌شود سرشار از ویتامینها و مواد معدنی و پروتئین است.

    خواص دارویی

    برنج از نظر طب ایرانی ، معتدل و خشک است البه بستگی دارد آنرا چگونه درست کنید برنج آبکش شده سرد است و آب آن گرم در حالی که برنج کته شده گرم است. برنج دارای ماده‌ای به نام Amidon می‌باشد ولی از نظر اینکه ماده گلوتن آن کم است یعنی کاملا بهم نمی‌چسبد نان درست کردن از آن کمی مشکل است. در خاور دور از برنج نوعی الکل درست می‌کنند که به نام ساکه معروف است که سمیت آن از الکل معمولی کمتر است و به مصرف دارویی می‌رسد. برنج غیر از اینکه یک غذای سهل‌الهضم است بسیار مقوی است و ضمنا خواص درمانی بسیاری را داراست که به تعدای از آن اشاره می‌شود.




    • برنج قهوه‌ای خاصیت ضد التهاب عصبی را دارد.
    • خوردن برنج تحریکات معده و روده را کم می‌کند.
    • از جوانه برنج نوعی مالت تهیه می‌شود که به عنوان مقوی معده بکار می‌رود.
    • اگر برنج را در آب بپزید آب درمان کننده اسهال و اسهال خونی است. آب برنج را می‌توان به اطفال شیرخوار نیز داد.
    • برای شست و شوی زخمها از آب برنج استفاده کنید.
    • آب برنج را می‌توان برای درمان ورمهای روده‌ای و استفراغهای خونی بکار برد.
    • دم کرده ریشه و ساقه‌های زیر زمینی برنج برای زیاد شدن ترشحات ادرار مصرف می‌شود.





    • برای درمان تب ، بدن و سر را با در برنج کمپرس کنید.
    • برنج خواب آور است.
    • برنج تشنگی را برطرف می‌کند.
    • زیاده روی در خوردن برنج موجب ازدیاد وزن می‌شود.
    • خوردن برنج تولید اسپرم می‌کند.
    • برنج را اگر با شیر و شکر مخلوط کنید و بخورید بسیار مقوی است و نیروی جنسی را تقویت می‌کند.
    • برای برطرف کردن دل بهم خوردگی و استفراغ برنج را با دوغ تازه بخورید.
    • اگر برنج سفید را در آب خیس کنید آب آن برای درمان اسهال و قطع قاعدگی مفید است.
    • آب جوشانده برنج را که آبکش می‌کنید دور نریزید با این آب جواهرات خود را بشویید که آنها را جلا می‌دهد.
    • برای رفع التهاب پوست ، در برنج را با نشاسته یا پودر تالک مخلوط کرده و به پوست بمالید.
    • دانشمندان ثابت کرده‌اند که خوردن برنج برای درمان فشار خون بسیار مفید است.
    • خوردن برنج ، قند خون را در حالت تعادل نگه می‌دارد.
    • یکی از اطباء آمریکایی رژیم برنج را برای درمان فشار خون توصیه می‌کند او به بیماران تائید می‌کند که برنج بدون نمک همراه با میوه‌های مختلف بخورند. البته هنوز دانشمندان نمی‌دانند که در برنج چه ماده‌ای وجود دارد که باعث پایین رفتن فشار خون می‌شود.
    • رژیم برنج برای اختلالات کلیوی مفید است.
    • رژیم برنج برای مبتلایان به بیماری سورای سیس Psorasis نیز بسیار مفید است.
    ویرایش توسط ghorobfarda : May 11th, 2009 در ساعت 12:51 PM

  8. کاربران : 2 تشکر کرده اند از شما ghorobfarda برای ارسال این پست سودمند:


  9. #5
    raya آواتار ها
    raya آفلاين است همکار قدیمی فروم نیک صالحی
    سلام دوستان
    تاریخ عضویت
    Feb 2007
    سن کاربر
    متولد 27 آبان 1362
    محل سکونت
    nokia N81
    نوشته ها
    0
    تشکر
    21,016
    تشکر شده 19,819 بار در 9,575 پست
    لايك دريافتي
    0
    لايك كرده
    0

    Smile خواص نشاسته

    نشاسته



    نگاه کلی

    نشاسته ترکیب پیچیده‌ای از کربوهیدرات‌ها و غیر قابل انحلال در آب است. از آن برای تولید چسب و کاغذ و در صنایع نساجی استفاده می‌کنند. از لحاظ بیوشیمی نشاسته از دو نوع پلیمر کربوهیدرات به نام آمیلاز و آمیلو پکتین (پلی‌ساکاریدها) تشکیل شده است. مونومرهای این پلی‌ساکاریدها واحدهای گلوکز هستند که به روش سر به دم به یکدیگر وصل شده و تشکیل پیوندهای آلفا 1 و 4 را می‌دهند. روی هم رفته ساختار آمیلوپکتین به سادگی سایز زنجیرهای پلی‌ساکاریدی نیست. در این پلی‌ساکارید دو واحد گلوکز از طریق پیوندهای 1 و 6 آلفا به یکدیگر متصل شده و تشکیل شاخه‌های فرعی را می‌دهند.
    ساختار نشاسته

    از لحاظ ساختاری نشاسته یک ترکیب خوشه‌ای از لیمرهای خطی است که در آن پیوندهای زنجیری آلفا 1 و 4 ستونی از واحدهای گلوکز و شاخه‌های فرعی با پیوند آلفا 1 و 6 را تشکیل داده‌اند. نشاسته در ملکول بعنوان انرژی ذخیره می‌شود. در گیاهان ، نشاسته در اندام سلولی ویژه به نام آمیلوپلاست ذخیره می‌شود.
    منابع نشاسته

    نشاسته در اغلب میوه‌ها ، دانه‌ها ، غلات و غده‌های گیاهی ، (سیب زمینی) یافت می‌شود. 4 منبع عمده نشاسته عبارتند از: ذرت ، سیب زمینی ، گندم و برنج.
    کاربرد

    نشاسته برای تولید چسب و کاغذ و برای آهار زدن برخی پارچه‌ها استفاده می‌شود. همچنین در آشپزی و برای تهیه برخی از غذاها و شیرینی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در قرن 19 و اوایل قرن بیستم از نشاسته رختشویی (آهار) که از مخلوط نشاسته و آب تشکیل می‌شد برای صاف کردن یقه و سر آستین پیراهن‌های مردانه موقع اتوکشی استفاده می‌کردند.
    نشاسته حیوانی

    نشاسته حیوانی گلیکوژن نام دارد و در کبد ذخیره می‌شود تا هنگام نیاز بدن به انرژی ، مورد استفاده قرار گیرد و از لحاظ ساختار و سایر خواص با نشاسته گیاهی متفاوت است.
    تست نشاسته

    برای دانستن اینکه نمونه‌ای حاوی نشاسته است به آن مقداری محلول ید (یدید پتاسیم در آب) اضافه می‌کنند در صورت وجود نشاسته در ترکیب ، رنگ زرد محلول ید به آبی تیره تغییر می کند.
    خدا حافظ همین حالا ....

  10. #6
    .sefid. آواتار ها
    .sefid. آفلاين است کاربر متخصص بخش پزشکی
    تاریخ عضویت
    Aug 2006
    نوشته ها
    3,219
    تشکر
    5,480
    تشکر شده 7,266 بار در 2,983 پست
    لايك دريافتي
    0
    لايك كرده
    0

    پیش فرض

    مصرف انواع غلات در درمان نارسايي قلب موثر است
    خوردن انواع غلات منجر به کاهش فشار خون و از بين رفتن حملات قلبي مي شود.
    به گزارش سلامت نیوزبه نقل از پايگاه اينترنتي دانشگاه هاروارد، محققان آمريکايي دريافتند، افرادي که روزانه انواع غلات به همراه شير را مصرف مي کنند حدود 28 درصد کمتر از افراد ديگرکمتر در معرض ابتلا به بيماري هاي قلبي قرار دارند، همچنين خوردن اين محصولات مي تواند در کاهش فشار خون، ديابت و حملات قلبي نيز موثر باشد.
    طبق گزارشات 5 ميليون نفر در آمريکا با بيماري هاي قلبي مواجه هستند و هر سال نيز 550 هزار نفر به اين آمار افزوده مي شود که 287 هزار نفر آن ها بر اثر اين بيماري جان خود را از دست مي دهند.
    محققان بر اين باورند که غلات به دليل وجود فيبر، نارسايي قلب را که بر اثر بسته شدن رگ هاي خوني به وجود مي آيد را درمان مي کند
    هیچ کس نباید شب به بستر برود قبل از اینکه از خود بپرسد: امروز چه کرده ام تا لیاقت داشته باشم فردا هم زنده بمانم.(دکتر شوایتزر)

  11. کاربران : 3 تشکر کرده اند از شما .sefid. برای ارسال این پست سودمند:


  12. #7
    .sefid. آواتار ها
    .sefid. آفلاين است کاربر متخصص بخش پزشکی
    تاریخ عضویت
    Aug 2006
    نوشته ها
    3,219
    تشکر
    5,480
    تشکر شده 7,266 بار در 2,983 پست
    لايك دريافتي
    0
    لايك كرده
    0

    پیش فرض

    مصرف غلات كامل باعث افزايش طول عمر مي شوددر صورت گنجاندن مقادير كافي از غلات كامل در رژيم غذايي، ميتوان از مرگ زودهنگام جلوگيري كرد.

    دكتر مليحه حقي، متخصص تغذيه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: كسانيكه در هفته 10 وعده از غلات كامل در رژيم غذايي خود استفاده مي كنند احتمال آنكه در تمام طول زندگي بر اثر بيماري قلبي يا ديابت جان خود را از دست بدهند كمتر از ديگران است.
    وي گفت: غلات كامل حاوي مقادير قابل توجهي فيبر، آنتي اكسيدان، ويتامين و مواد معدني است كه اين مواد مي توانند عوامل خطر زا را از روده‌ها به سرعت خارج كنند و خطر بروز سرطان و بيماري هاي قلبي را كاهش دهند ضمن اينكه قندخون را در حد طبيعي نگه داشته و باعث افزايش طول عمر مي شود
    هیچ کس نباید شب به بستر برود قبل از اینکه از خود بپرسد: امروز چه کرده ام تا لیاقت داشته باشم فردا هم زنده بمانم.(دکتر شوایتزر)

  13. تشکرها از این نوشته :


  14. #8
    ghorobfarda آواتار ها
    ghorobfarda آفلاين است همکار قدیمی بخش پزشکی
    تاریخ عضویت
    Aug 2007
    نوشته ها
    7,339
    تشکر
    4,378
    تشکر شده 8,175 بار در 4,354 پست
    لايك دريافتي
    0
    لايك كرده
    0

    پیش فرض

    ماش ؛ دانه اي فراموش شده
    تبیان

    ماش يکي از حبوبات بسيار مفيد و غني است. با اين که زادگاه اوليه ي آن ايران است ولي روز به روز کمتر استفاده مي شود و در حال فراموش شدن است. شايد اگر از خواص فراوان آن مطلع شويد، به مصرف بيشتر آن راغب شويد.
    ايرانيان قديم ماش را « مِچ » مي گفتند و زماني که به زبان عربي وارد شد ماش نام گرفت. يکي از اصيل ترين غذاهاي ايراني آش ماش است که در انتهاي مطلب توضيح مختصري راجع به نحوه ي پخت آن ذکر خواهيم کرد. اين دانه خاص ايران و خاور ميانه است و مصرف آن در ديگر مناطق دنيا رواج زيادي ندارد.
    اين دانه غني ، حاوي بسياري از مواد مورد نياز بدن است و در عين حال کالري کمي دارد ؛ يعني پرخاصيت و غير چاق کننده است. از اين رو بهتر است در دوران رژيم لاغري حداقل هفته اي يک بار از ماش استفاده شود چون بسيار زود هضم و غير نفاخ است و به علت دارا بودن ويتامين A و D نيازهاي بدن ما را تأمين مي کند و براي تقويت اعصاب و بينايي مفيد است.

    خواص درماني ماش
    ? اگر ماش را با پوست بپزيد و بخوريد، براي درمان اسهال مفيد است ، ولي براي لينت مزاج دانه هاي پوست کنده ي آن را مصرف کنيد.
    ? مصرف آش ماش سردردهاي شديد و آبريزش بيني ناشي از سرماخوردگي را درمان مي کند و سرفه و تب را تسکين مي بخشد.
    ? ضماد ماش پخته با سرکه براي درمان اگزما و امراض جلدي مفيد است.
    ? ماش براي افرادي که دچار ضعف و ناتواني هستند بسيار مفيد است.
    تهيه غذاهايي با ماش
    با ماش مي توانيد ماش پلو، آش ماش و قليه ي کدو با ماش که از غذاهاي اصيل ايراني هستند، تهيه کنيد.
    قليه کدو با ماش :
    براي تهيه ي قليه ي کدو با ماش ، گوشت را کمي سرخ کنيد. سپس روي آن آب بريزيد و بگذاريد بپزد. دانه هاي ماش را پس از پخت ( در صورت تمايل مي توانيد پوست آن را جدا کنيد) به آن بيافزاييد و بعد از اضافه کردن پياز داغ ، سير داغ و کدوي سرخ شده بگذاريد جا بيافتد. اين غذا براي افراد مسن و افراد ديابتي بسيار مفيد است.

    ویرایش توسط ghorobfarda : May 11th, 2009 در ساعت 11:48 PM

  15. تشکرها از این نوشته :


  16. #9
    ghorobfarda آواتار ها
    ghorobfarda آفلاين است همکار قدیمی بخش پزشکی
    تاریخ عضویت
    Aug 2007
    نوشته ها
    7,339
    تشکر
    4,378
    تشکر شده 8,175 بار در 4,354 پست
    لايك دريافتي
    0
    لايك كرده
    0

    پیش فرض

    ارزش غذايي برنج

    تبیان
    برنج از غلات بسيار مغذي و پُر مصرف ‌ترين غذاي دو سوم جمعيت جهان محسوب مي ‌شود. ويژگي‌ هاي خاص برنج، آن را به يک ماده‌ي غذايي پُر مصرف، براي تأمين نيازهاي غذايي تبديل کرده است.
    هر نيم ليوان برنج سفيد حاوي 103 کالري و هر نيم ليوان برنج قهوه‌اي حاوي 108 کالري است. برنج فاقد چربي، کلسترول، گلوتن و سديم مي‌باشد. هضم اين ماده‌ي غذايي بسيار آسان است.
    ارزش ترکيبات تشکيل ‌دهنده‌ ي برنج:
    کربوهيدرات‌ها
    کربوهيدرات‌ هاي ساده و پيچيده‌، بخش مهمي از رژيم غذايي فرد را تشکيل مي ‌دهند. بيشترين مقدار انرژي بدن از اين منبع غذايي تامين مي ‌شود. حداقل نيمي از کالري مصرفي، بايد از کربوهيدرات‌هاي پيچيده مانند برنج تأمين گردد. قندها، نشاسته و فيبرها نيز اشکال ديگري از کربوهيدرات‌ها هستند.
    کربوهيدرات‌هاي ساده، قندهايي مانند گلوکز، فروکتوز، لاکتوز و ساکاروز هستند و از کربوهيدرات‌هاي پيچيده مي ‌توان به نشاسته، گليکوژن و فيبرها اشاره کرد. اين ترکيبات، به شکل زنجير طويلي متشکل از کربوهيدرات‌هاي ساده مثل گلوکز هستند. شکل ذخيره‌اي کربوهيدرات‌ها در گياهان، به‌ صورت نشاسته و در انسان به ‌صورت گليکوژن مي ‌باشد.
    برنج غذايي از دسته ‌ي کربوهيدرات‌هاي پيچيده است که نسبت به غذاهاي کربوهيدراتي ساده، حاوي ويتامين‌ها، مواد معدني و فيبر بيشتري مي‌ باشد.

    برنج داراي کربوهيدرات زيادي است(3/32- 5/25 گرم کربوهيدرات در هر 100 گرم برنج پخته). در واقع 90 درصد کالري برنج ناشي از کربوهيدرات آن است و در هرم غذايي جزء گروه "نان و غلات" محسوب مي شود.

    فيبر رژيمي
    تحقيقات نشان داده‌اند که مصرف حداقل 25 گرم فيبر در روز، خطر ابتلا به بيماري‌ هاي مزمن را کاهش مي ‌دهد.
    غذاهاي غني از فيبر، به بهبود عملکرد روده‌ها کمک کرده و درصد ابتلا به بيماري‌ هاي روده‌اي را کاهش مي ‌دهد.
    يک دوم فنجان برنج سفيد حاوي 3/0 گرم فيبر رژيمي است، در حالي که همين‌ مقدار برنج قهوه‌اي حاوي 8/1 گرم فيبر رژيمي مي ‌باشد (تصوير بالا برنج سفيد و قهوه اي را نشان مي دهد).
    پروتئين
    پروتئين‌هاي موجود در رژيم غذايي، اسيدهاي آمينه ‌ي لازم را براي ساخت و نگهداري بافت‌ها، آنزيم‌ها و برخي هورمون‌هاي بدن فراهم مي‌ آورند. بسياري از عوامل تنظيم ‌کننده‌ي فرآيندهاي بدن، پروتئيني هستند. ضمناً اين ترکيبات مي ‌توانند به عنوان منبع انرژي عمل کنند.
    پروتئين‌ها از زنجيره‌هايي با واحدهاي اسيد آمينه ‌اي تشکيل شده اند. بدن انسان قادر به ساخت اسيدهاي آمينه‌ ي ضروري نمي‌ باشد. به اين دليل اين دسته از اسيدهاي آمينه‌، بايد از طريق رژيم غذايي وارد بدن شوند. در حين ساخت پروتئين در بدن، حضور هر 8 اسيد آمينه ‌ي ضروري به شکل همزمان ضروري است.
    اگر چه برنج منبع غني ‌اي از پروتئين به ‌شمار نمي ‌رود(5/2- 2 ميلي ‌گرم پروتئين در هر فنجان برنج پخته)، ولي کيفيت پروتئيني آن از ساير غلات بالاتر مي ‌باشد.
    ارزش بيولوژيکي، معياري براي سنجش کيفيت پروتئين است و بيان مي کند که چه مقدار از نيتروژن موجود در پروتئين خورده شده، در بدن حفظ مي ‌شود.
    کامل ‌ترين پروتئين غذايي با چنين استانداري (ارزش بيولوژيکي برابر 100)، پروتئين تخم ‌مرغ مي ‌باشد که به‌ عنوان پروتئين مرجع توسط FAO* (سازمان جهاني خواربار و کشاورزي) در نظر گرفته شده است.
    ارزش بيولوژيکي پروتئين برنج، 86 است. براي مثال، ارزش بيولوژيک پروتئين فيله‌ ي ماهي 90- 75 و پروتئين ذرت 40 مي‌باشد.
    پروتئين‌هاي که ارزش بيولوژيکي بالاي 70 دارند، به ‌عنوان پروتئين‌هايي با کيفيت قابل قبول در نظر گرفته مي‌ شوند.
    چربي
    برنج حاوي مقدار بسيار ناچيزي چربي مي باشد(2/0 گرم چربي در يک دوم فنجان برنج سفيد پخته شده). بدن انسان قادر است تمام اسيدهاي چرب (واحد تشکيل‌‌دهنده چربي) مورد نياز خود، به جز اسيد لينولئيک را بسازد. اين اسيد چرب (اسيد لينولئيک) حدود 30 درصد از کل اسيدهاي چرب موجود در برنج را شامل مي ‌شود.
    برنج فاقد کلسترول است (کلسترول خاص چربي‌هاي حيواني است) و با توجه به درصد بسيار پايين چربي، يک غذاي فوق‌العاده در تمام رژيم‌هاي غذايي محسوب مي ‌گردد.
    ویرایش توسط ghorobfarda : May 11th, 2009 در ساعت 12:54 PM

  17. تشکرها از این نوشته :


  18. #10
    raya آواتار ها
    raya آفلاين است همکار قدیمی فروم نیک صالحی
    سلام دوستان
    تاریخ عضویت
    Feb 2007
    سن کاربر
    متولد 27 آبان 1362
    محل سکونت
    nokia N81
    نوشته ها
    0
    تشکر
    21,016
    تشکر شده 19,819 بار در 9,575 پست
    لايك دريافتي
    0
    لايك كرده
    0

    Thumbs down نان و اهمیت آن در زندگی انسان

    سلامت نیوز
    تولید نان رژیمی در كشور
    نان با طعم نمك اما بی ضرر برای بیماران قلبی و مبتلا به پرفشاری خون در كشور تولید شد.

    به گزارش سلامت نیوز ، نخستین بارمحققان كشورموفق شدند نان رژیمی تولید كنندكه بجای نمك طعام كلریدپتاسیم دارد.
    این نان باوجود اینكه مزه مطلوب دارد اما عوارض ناشی از مصرف نمك طعام را دربیماران مبتلا به بیماریهای مزمن نظیرپر فشارخون بیماریهای قلبی -عروقی وكلیوی ایجاد نمی كند.
    ویرایش توسط ghorobfarda : May 11th, 2009 در ساعت 12:54 PM
    خدا حافظ همین حالا ....

  19. تشکرها از این نوشته :


  20. #11
    raya آواتار ها
    raya آفلاين است همکار قدیمی فروم نیک صالحی
    سلام دوستان
    تاریخ عضویت
    Feb 2007
    سن کاربر
    متولد 27 آبان 1362
    محل سکونت
    nokia N81
    نوشته ها
    0
    تشکر
    21,016
    تشکر شده 19,819 بار در 9,575 پست
    لايك دريافتي
    0
    لايك كرده
    0

    پیش فرض

    "نان" در سبد غذايي مردم بيشترين حجم دور ريختي‌ها را دارد
    معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكي استان اصفهان گفت:"نان"، اولين ماده غذايي است كه بيشترين حجم دور ريختني‌ها را در سبد مصرف خانواده‌ها دارد.


    دكتر"كمال حيدري" در همايش " تغذيه و سلامتي" در دانشگاه علوم پزشكي اصفهان افزود: اين مساله به نحوه پخت و افراط و تفريط در نظام مصرف مواد غذايي ما برمي‌گردد كه درنهايت باعث فاسد شدن و دور ريختن نان و ديگر مواد خوراكي مي‌شود.
    به گزارش خبرنگار ايرنا، وي گفت:اين دور ريختني‌ها تنها شامل نان نمي‌شود بلكه بسياري از حبوبات نيز به دليل فرط انباشتگي و نگه‌داري در مكان‌هاي تاريك و خفه ، دچار بوگرفتگي و فساد مي‌شود.
    حيدري افزود:اذهان عمومي بر اين باور است كه اين دسته مواد خوراكي فاسد شدني نيست لذا بايد درباره ضرورت خريد اين مواد در حد نياز و نگه داشتن آن در بطري‌هاي شيشه‌اي در مكان‌هاي روشن، فرهنگ‌سازي شود.
    وي با اشاره به اين كه ‪ ۹۰‬درصد از بيماري‌هاي تغذيه‌اي به كم آگاهي مردم برمي‌گردد،اظهار داشت:آگاهي درست درباره نوع ماده غذايي و مصرف مي‌تواند در امنيت غذايي، انتخاب، تنوع،حمل و نگه‌داري غذاهاي پخته و گزينش روش‌هاي طبخ خام و توزيع غذا بين افراد خانوار تاثيرگذار باشد.
    معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكي اصفهان با بيان اين كه توسعه شهرنشيني و زندگي ماشيني بستر مناسبي را براي بروز بيماري‌هاي ناشي از كمبود تغذيه پرانرژي فراهم كرده است، افزود: در زمان حاضر بيشترين بيماري‌هاي ناشي از تغذيه نامناسب و ناسالم پوكي استخوان، چاقي، ديابت و كمبود خون مي‌باشد.
    معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكي اصفهان در حضور كارشناسان و اساتيد تغذيه ارگانهاي مختلف حاضر در همايش گفت: استان اصفهان نيز از اين موضوع مستثنا نيست بطوريكه ‪ ۷۲‬درصد مردم استان كمتر از نياز خود آهن و ‪ ۹۰‬درصد از آنها كمتر از نياز خود كلسيم دريافت مي‌كنند.
    وي با اشاره به اين كه دو سوم مردم استان نيز ويتامين بي‪ ۲‬كمتر از نياز خود دريافت مي‌كنند، افزود: با توجه به اين آمار،اقداماتي در سطح مدارس و ادارات براي آشنائي و مصرف باتغذيه سالم انجام شده كه نياز است خانواده‌ها و ديگر ارگانها همكاري لازم را در اين زمينه داشته باشند.
    در اين همايش يكروزه موضوعات نقش تغذيه در توسعه ، بهداشت و ايمني غذا، تغذيه سالم و نقش ريز مغذي‌ها در سلامت مورد بررسي قرار گرفت و از اساتيد تغذيه دانشگاه نيز تقدير شد.
    خدا حافظ همین حالا ....

  21. تشکرها از این نوشته :


  22. #12
    ghorobfarda آواتار ها
    ghorobfarda آفلاين است همکار قدیمی بخش پزشکی
    تاریخ عضویت
    Aug 2007
    نوشته ها
    7,339
    تشکر
    4,378
    تشکر شده 8,175 بار در 4,354 پست
    لايك دريافتي
    0
    لايك كرده
    0

    پیش فرض

    ارزش غذايي ماکاروني
    تبیان
    فرآورده هاي ماکاروني (PASTA PRODUCTS)، فرآورده هايي مانند اسپاگتي، ماکاروني، ورميشل، نودل و لازانيا را در بر مي گيرد. علاوه بر اين، انواع مختلف ديگري بر حسب فرهنگ غذايي وجود دارد.
    تحقيقات تاريخي به طور دقيق منشاء اصلي ماکاروني را مشخص نمي کند. در واقع احتمالاً تهيه و مصرف ماکاروني پيش از نان بوده است.
    مدارک تاريخي پيدايش ماکاروني را به اتروسک ها*(ETRUSCAN) ، رومي ها، عرب ها و چيني ها نسبت مي دهند.
    امروزه بيش از 600 نوع ماکاروني توليد مي شود.
    ارزش تغذيه اي
    ارزش تغذيه اي ماکاروني در اصل وابسته به آردي است که در تهيه ي ماکاروني از آن استفاده مي شود. اين ماده ي غذايي غني از نشاسته است، در حالي که ميزان پروتئين آن حدود 8-7 برابر کمتر از ميزان نشاسته ي آن است.
    از نظر عناصر معدني به خصوص آهن و روي، در مقايسه با غذاهاي ديگر که منبع اصلي املاح معدني و ويتامين ها هستند، در حد متوسطي است.
    تجزيه ي اسيدهاي آمينه ي ترکيبات پروتئيني ماکاروني در مقايسه با ترکيبات پروتئيني غذاهاي ديگر مانند شير(کازئين)، تخم مرغ و پروتئين سويا نشان مي دهد که از نظر اسيدآمينه ي ضروري ليزين در حد پاييني قرار دارد و به خاطر همين محدوديت اسيد آمينه اي، ارزش تغذيه اي آن کاهش مي يابد. بنابراين ارزش بيولوژيکي و ميزان پروتئين ماکاروني در مقايسه با تخم مرغ و گوشت پايين تر است.
    از طرفي اين ارزش تغذيه اي، از مرحله ي خريد در مغازه تا پختن آن و قرار گرفتن روي ميز غذا دست خوش تغيير مي شود. در بعضي از موارد، نزديک به 20 درصد ترکيبات انرژي زاي آن به هنگام پخت از دست مي رود، اما بايد به خاطر داشته باشيم که ماکاروني هيچ گاه به تنهايي و بدون چاشني خورده نمي شود.
    ماکاروني محصولي نيمه فرآيند شده است که در تهيه ي آن؛ فانتزي بودن، نوآوري و حتي علم تغذيه سهم زيادي دارد.
    ماکاروني هيچ گاه به تنهايي مصرف نمي شود و بيشتر با مواد غذايي که داراي پروتئين بالايي هستند مانند پنير، گوشت، ماهي و... مصرف مي شود. از اين طريق ارزش بيولوژيکي آن نسبت به هر غذاي ديگر به خاطر تکميل شدن پروتئين آن و همچنين تأمين اسيد آمينه هاي ضروري افزايش مي يابد.

    از نظر تغذيه اي، ماکاروني داراي خواص زير است:
    - ارزش انرژي زايي بالا که به طور عمده از طريق قندها تأمين مي شود
    - ارزش پروتئيني متوسط
    - ميزان چربي کم يا خيلي کم
    - قابليت هضم آسان
    - مواد زايد کم

    ماکاروني همراه با چاشني
    ماکاروني بر خلاف ديگر مواد غذايي سرشار از کربوهيدرات(مانند نان و بيسکوييت)، هيچ گاه به تنهايي مصرف نمي شود و بيشتر با مواد غذايي که داراي پروتئين بالايي هستند مانند پنير، گوشت، ماهي و... مصرف مي شود. از اين طريق ارزش بيولوژيکي آن نسبت به هر غذاي ديگر به خاطر تکميل شدن پروتئين آن و همچنين تأمين اسيد آمينه هاي ضروري افزايش مي يابد.
    70 گرم ماکاروني همراه با کمي سس گوجه فرنگي، 10 درصد روغن زيتون و 10 گرم پنير رنده شده، غذايي را فراهم مي کند که فاکتور پروتئيني آن به طور کامل بالاست. همچنين از نظر سهم دريافت انرژي از سه نوع ماده ي غذايي انرژي زا (پروتئين ها، قندها و چربي ها) داراي نسبت 57 درصد از قندها، 30 درصد از چربي ها و 13 درصد از پروتئين هاست که اين نسبت از نظر متخصصان تغذيه بهترين نسبت دريافت انرژي از مواد غذايي است.
    در مواردي که ماکاروني همراه با سس گوجه فرنگي و مقداري پنير استفاده شود، 30-25 درصد پروتئين و 40 درصد ويتامين C روزانه ي مورد نياز بدن را تأمين مي کند و در صورتي که ماکاروني همراه با سس گوشت مصرف شود، 40 درصد پروتئين و 30-25 درصد آهن روزانه ي مورد نياز بدن را برآورده مي سازد.
    ویرایش توسط ghorobfarda : May 11th, 2009 در ساعت 12:54 PM

  23. تشکرها از این نوشته :


  24. #13
    raya آواتار ها
    raya آفلاين است همکار قدیمی فروم نیک صالحی
    سلام دوستان
    تاریخ عضویت
    Feb 2007
    سن کاربر
    متولد 27 آبان 1362
    محل سکونت
    nokia N81
    نوشته ها
    0
    تشکر
    21,016
    تشکر شده 19,819 بار در 9,575 پست
    لايك دريافتي
    0
    لايك كرده
    0

    پیش فرض

    سلامت نیوز
    مصرف زیاد نان برای کلیه مضر است
    تحقیقات نشان می دهد که مصرف بیش از حد نان می تواند برای سلامت کلیه ها مضر باشد.

    به گزارش سلامت نیوزبه نقل از هلت دی نیوز، محققان در بررسی های خود دریافتند افرادی که از مقادیر زیاد نان در برنامه غذایی خود استفاده می کنند علاوه بر فشار به کلیه، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان هستند.
    کارشناسان 767 نفر زن و مرد 24 تا 79 سال را مورد بررسی قرار داده و مقدار اندکی نان دراختیار گروه اول و مقدار زیادی نان نیز در اختیار گروه دوم قرار دادند.
    نتیجه اینکه افرادی که نان اندک یا متوسط مصرف کرده بودند در مقایسه با گروه دوم از کلیه های سلامت تری برخوردار بودند و آنهایی که خیلی نان می خوردند مشکلات کلیوی بیشتری داشتند.
    بنابرهمین گزارش ، حتی در مواردی مصرف بیش از حد نان موجب بروز تومور های بدخیم سرطانی نیز می شود.
    لازم به ذکر است ، مصرف متعادل نان به توصیه کارشناسان برای هر نفر 12 قسمت نان در هفته است و مصرف بیش از حد نیز 29 قسمت در هفته ارزیابی شده است و در مورد هر قسمت نان نیز توصیه می شود که وزن آن تکه نان در حدود 50 گرم معادل با 7/1 انس می باشد.
    مشاهده شده افرادی که به طور کلی بیشتر مواد غذایی مورد نیاز خود را از طریق نان ، برنج و ماکارونی تامین می کنند بیشتر در معرض ابتلا به سرطان هستند و استفاده متعادل از هرم غذایی و مصرف میوه و سبزیجات به همراه پروتئین در کنار نان و برنج نیز احتمال مشکلات و عوارض و حتی سرطان کلیه را تا حد قابل ملاحظه ای کاهش می دهد.
    ویرایش توسط ghorobfarda : May 11th, 2009 در ساعت 12:56 PM
    خدا حافظ همین حالا ....

  25. تشکرها از این نوشته :


  26. #14
    ghorobfarda آواتار ها
    ghorobfarda آفلاين است همکار قدیمی بخش پزشکی
    تاریخ عضویت
    Aug 2007
    نوشته ها
    7,339
    تشکر
    4,378
    تشکر شده 8,175 بار در 4,354 پست
    لايك دريافتي
    0
    لايك كرده
    0

    پیش فرض

    دانه هاي جو و فوائد آن
    باشگاه خبرنگاران

    دانه هاي جو، دانه هاي خام و غني از الياف طبيعي بوده كه براي درمان بيماري يبوست بسيار مفيد است.به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه علمي الرياض، تحقيقات نشان مي دهد كه مصرف سه وعده روزانه روزانه پلو، مي تواند در نظافت روده ها نقش بسزايي داشته باشد.
    بنابه گزارش، دانه هاي جو، ميزان كلسترول خون را كاهش مي دهد و از ابتلا افراد به بيماري يبوست جلوگيري مي كند.يادآور مي شود كه متخصصان مواد غذايي توصيه مي كنند كه اين جو آرد نشده باشد و در كشت محصولات كشاورزي استفاده نشود
    ویرایش توسط ghorobfarda : May 11th, 2009 در ساعت 12:56 PM

  27. تشکرها از این نوشته :


  28. #15
    ghorobfarda آواتار ها
    ghorobfarda آفلاين است همکار قدیمی بخش پزشکی
    تاریخ عضویت
    Aug 2007
    نوشته ها
    7,339
    تشکر
    4,378
    تشکر شده 8,175 بار در 4,354 پست
    لايك دريافتي
    0
    لايك كرده
    0

  29. تشکرها از این نوشته :


  30. #16
    ghorobfarda آواتار ها
    ghorobfarda آفلاين است همکار قدیمی بخش پزشکی
    تاریخ عضویت
    Aug 2007
    نوشته ها
    7,339
    تشکر
    4,378
    تشکر شده 8,175 بار در 4,354 پست
    لايك دريافتي
    0
    لايك كرده
    0

    پیش فرض

    سوزاندن كالري با عدسي

    - عدس از آن دسته حبوبات است كه علاوه بر در اختيار داشتن انواع مواد مغذي، به سرعت آماده مي‌شود.
    در عدس نوعي فيبر وجود دارد كه به طور قابل ملاحظه‌اي در كاهش كلسترول خون موثر است. علاوه بر اين، نوع خاص فيبر موجود در عدس مانع از آن مي شود كه ميزان قند خون پس از صرف غذا ناگهان به شدت بالا رود. [عدسي؛ مقوي و پر انرژي]
    عدس نه تنها 6 ماده معدني بسيار مفيد و 2 نوع ويتامين B و پروتئين دارد، بلكه تقريبا بدون چربي است.
    پزشكان مي گويند اگر به سلامت قلب خود مي‌انديشيد، عدس مصرف كنيد. عدس حاوي ميزان زيادي آهن بوده و به سوزاندن كالري كمك مي‌كند. هر فنجان عدس پخته شده تنها 230 كالري، 4ميلي گرم سديم، 18 گرم پروتئين و يك گرم چربي دارد


  31. #17
    مونا!! آواتار ها
    مونا!! آفلاين است كاربر عالي
    تاریخ عضویت
    Mar 2008
    محل سکونت
    nokia 1100
    نوشته ها
    701
    تشکر
    1,155
    تشکر شده 1,244 بار در 568 پست
    لايك دريافتي
    0
    لايك كرده
    0

    پیش فرض

    عدسها گیاهان بُنشنی هستند، دانه های گیاهانی كه نام گیاه شناسی آن Lensensculenta می‌باشد. كه در غلافهایی كه شامل یك یا چند دانه عدس می‌باشد رشد می‌كنند..
    عدسها را بر اساس بزرگی و كوچكی آنها تقسیم بندی می‌كنند.. در حالی كه بیشترین نوع عدس در آمریكا سبز یا قهوه ای هستند عدسها معمولاً به رنگهای نارنجی، قرمز، زرد و یا سیاه می‌باشند. عدسهای گرد، بیضی یا قلبی شكل اندازه كوچك دارند، در بعضی مواقع كوچكتر از نوك مداد پاك كن می‌باشند كه بصورت عمده یا جدا از هم فروخته می‌شوند. عدسهای سبز یا قهوه ای بعد از پخت شكل ظاهری آن از بین نمی‌رود در حالی كه انواع دیگر نرم یا له می‌شوند. همچنین طعم آنها با یگدیگر كمی‌فرق می‌كند.
    عدسها در مقایسه با دیگر حبوبات خشك، سریعتر و راحتتر پخته می‌شوند.آنها سریع طعمهای عالی را از دیگر غذاها و چاشنی‌ها به خود جذب می‌كنند و ارزش غذایی بالایی دارند و در تمام طول سال در دسترس هستند. عدسها همانند دیگر حبوبات از گروه گیاهان بُنشنی هستند.در غلافی كه شامل یك یا چند دانه عدس می‌باشند رشد می‌كنند. بیضی یا قلب شكل هستند و معمولاً كوچكتر از سر مداد پاك كن می‌باشند. ممكن است به صورت عمده یا بسته‌بندی به رنگ قهوه‌ای و سبز كه بعد از پخت شكل ظاهری خود را حفظ می‌كنند، فروخته شوند.
    فواید عدسها عدسها، عضوی كوچك ولی مغذی از خانواده گیاهان بُنشنی هستند كه منبع بسیار خوبی از فیبرهای كاهش دهنده كلسترول‌اند كه نه تنها كمك به كاهش كلسترول می‌كنند بلكه خاصیت تنظیم قندخون هم دارند زیرا فیبر بالای آنها از افزایش قندخون بعد از خوردن یك وعده غذایی جلوگیری می‌كنند. عدسها همچنین حاوی 6 ماده معدنی مهم، 2 ویتامین B و همچنین پروتئین بدون، چربی می‌باشند.
    كالری موجود آن چقدر است؟ در یك فنجان عدس پخته فقط 230 كالری وجود دارد. این ماده ریز بسیار اشتهاآور است.
    عدسها نمونه كامل فیبر
    اگر جدول فیبرهای موجود در غذاها را بررسی كنید، می‌بینید كه گیاهان بُنشنی از دیگر حبوبات در صدر جدول قرار دارند. عدسها مثل دیگر حبوبات غنی از فیبرهای غذایی هستند چه از نوع قابل جذب و چه از نوع غیر قابل جذب. فیبرهای قابل جذب،یك ماده ژله مانندی در دستگاه گوارش ایجاد می‌كنند كه سبب دفع صفرا (حاوی كلسترول ) می‌گردد و آن را به خارج از بدن می‌برد.
    بررسی تحقیقات نشان داده‌اند كه فیبر غیر قابل جذب نه تنها كمك به افزایش مقدار مدفوع و جلوگیری از یبوست می‌كند بلكه كمك به جلوگیری از بیماری های گوارشی مانند سندرم روده‌ای تحریك پذیر و التهاب روده‌ای نیز می‌كند.
    اگر قلبتان را دوست دارید، عدس بخورید.
    در بررسی الگوهای غذایی به دست آمده و خطر مرگ در بیمارهای قلبی، محققان روی بیش از 16000 انسان میانسال در آمریكا، فنلاند، نیوزلند، ایتالیا، یوگسلاوی، یونان و ژاپن به مدت 25 سال تحقیق كردند. الگوهای غذایی شاخص شامل موارد زیر بود: مصرف بالای محصولات لبنیاتی در اروپای شمالی، مصرف بالای گوشت در آمریكا، مصرف بالای سبزیجات، گیاهان بُنشنی، ماهی و شراب در اروپای جنوبی و مصرف بالای غلات، سویا و ماهی در ژاپن.
    هنگامی ‌كه محققان این اطلاعات را در رابطه با خطر مرگ در بیماریهای قلبی تجزیه و تحلیل كردند به این نتیجه رسیدند كه گیاهان بُنشنی 82% خطر این بیماریها را كاهش می‌دهد. مقاله چاپ شده با عنوان"‌تاریخچه طب داخلی" ثابت كرده‌اند كه خوردن غذاهایی با فیبر بالا از قبیل عدسها كمك به جلوگیری از بیماریهای قلبی می‌كند. تقریباً 10000 بزرگسال آمریكایی به مدت 19 سال در این تحقیق شركت كرده‌اند.
    كسانی كه غذاهایی با بیشترین فیبر، 12 گرم در روز، می‌خورند 12% كمتر دچار بیماری سكته قلبی و 11% كمتر دچار بیماری قلبی- عروقی در مقایسه با كسانی كه 5 گرم در روز فیبر می‌خورند می‌شوند. كسانی كه بیشترین مصرف فیبرهای غذایی قابل جذب در آب را می‌خورند 15% خطر ابتلا به بیماری و 10% خطر بیماریهای قلبی- عروقی در آنها كاهش می‌یابد.
    نقش عدس در سلامتی قلب نه تنها به دلیل فیبرهای آن بلكه بعلت مقادیر قابل ملاحظه‌ای ازفولات( Folate) و منیزم آن است.
    Folate به كاهش هموسیستئین كمك می‌كنند، آمینواسیدی كه یك محصول میانی در فرآیند متابولیكی مهمی ‌بنام چرخه متیلاسیون است. هنگامی‌كه Folate همانند ویتامین 6 Bجمع می‌شود، هموسیستئین سریعاً به سیستین یامتیونین كه هر دو اسید آمینه ،بی خطر هستند تبدیل می‌شود. هنگامی‌كه ویتامینهای B وجود ندارند، مقدار هموسیستئین در جریان خون افزایش می‌یابد، كه هموسیستئین به دیواره‌های سرخرگ آسیب می‌رساند كه یكی از عوامل خطر ابتلا به بیماریهای قلبی است. منیزم عدس مزایای دیگری برای قلب دارد. منیزم خود یك ضد رسوب كلسیم به شمار می‌آید. هنگامی‌ كه مقدار منیزم به اندازه كافی است، سیاهرگها و سرخرگها به راحتی تنفس می‌كنند كه باعث كاهش سختی رگ می‌شود و خون، اكسیژن و مواد غذایی در كل بدن جریان می‌یابد. مطالعات نشان داده است كه كمبود منیزم نه تنها باعث حمله قلبی بلكه به دنبال حمله قلبی، كمبود منیزم كافی باعث آزاد شدن رادیكال آزاد می‌شود كه منجر به صدمه به قلب می‌شود.
    می‌خواهید قلبی شاد داشته باشید ؟ پس عدس بخورید.
    عدس به شما انرژی برای سوزاندن می‌دهد در حالی كه قندخون را تثبیت می‌كند. فیبر قابل جذب علاوه بر تأثیرات مفید روی سیستم گوارشی و قلب، به تنظیم مقدار قندخون نیز كمك می‌كند. اگر شما مقاومت به انسولین، كاهش قندخون یا دیابت دارید، گیاهان بُنشنی مثل عدس برای تنظیم قند خون مؤثر هستند كه انرژی پایداری را باعث می‌شوند. بررسی غذاهایی با فیبر بالا و میزان قند خون نشان داده‌است كه این غذاها فواید چشمگیری دارند.
    محققان دو گروه مردم با دو نوع رژیم غذایی را مقایسه كردند كه غذاهایی با فیبرهای متفاوت مصرف می‌كردند. یك گروه رژیم دیابتی آمریكایی استاندارد داشتند كه شامل 24 گرم فیبر در روز بود در حالی كه گروه دیگر رژیم 50 گرم فیبر در روز داشتند. آنهایی كه رژیم با فیبر بالا داشتند ‌گلوكز پلاسما (قندخون) و انسولین (هورمونی كه قندخون را از سلولها می‌گیرند)بسیار کمی در آنها داشتند. گروه فیبر بالا كلسترولشان حدود 7% و مقدار تری گلیسرید آنها به 2/10% (VLDL) و تراكم بسیار كم لی پروتئین (‌یكی از خطرناكترین شكل كلسترول) به 5/12% كاهش یافته است.
    آهن برای انرژی
    عدسها نه تنها باعث سوخت آهسته كربوهیدراتهای پیچیده می‌شوند بلكه باعث افزایش انرژی بدن با پر كردن ذخائر آهنی بدن شما می‌شوند. مخصوصاً برای خانمهایی كه در سنین باروری هستند خیلی درمعرض كمبود آهن هستند، افزایش (تقویت) ذخائر آهن با عدس ایده بسیار مناسبی است چون برخلاف گوشت قرمز منبع دیگر آهن، عدسها كالری و چربی ندارند. آهن سازنده اصلی هموگلوبین است كه اكسیژن را از ششها به تمام سلولهای بدن انتقال می‌دهد و این همچنین قسمت كلیدی سیستمهای آنزیمی ‌برای ایجاد انرژی و متابولیسم است. و به یاد داشته باشید كه: اگر حامله هستید یا شیر می‌دهید، نیاز شما به آهن افزایش می‌یابد.
    چگونه عدسی را انتخاب كنید و چگونه آن را ذخیره كنید.
    در حال حاضر عدس به صورت جعبه‌های بسته‌بند‌ی شده قابل استفاده هستند. همانند دیگر مواد غذاهایی كه آنها را بصورت عمده می‌خرید، مطمئن شوید كه جعبه‌های حاوی عدس كاملاً بسته باشد و از جایی تهیه كنید كه فروش عمده محصول خوب دارد تا از تازگی آن مطمئن شوید. در هنگام خرید عدس بصورت عمده یا جزیی مطمئن شوید كه مواد رطوبت یا حشره ندارند و عدسها سالم‌اند و شكسته نیستند.
    عدسهای كنسرو شده را می‌توان در سوپرماركتها پیدا كرد. بر خلاف سبزیجات كنسرو شده، كه بسیاری از ارزشهای غذایی خود را از دست می‌دهند، تفاوت زیادی در ارزش غذایی عدسهای كنسرو شده و عدسی كه خود آن را می‌پزید وجود ندارد. كنسرو كردن سسبزیجات ارزش غذایی آنها را كم می‌كند چون سبزیجات را باید با حرارت كم و به مدت زمان كوتاه پخت ولی در كنسرو كردن عدس، آنها را با حرارت بالا به مدت طولانی می‌پزند. از طرف دیگر حبوبات به زمان طولانی برای پخت نیاز دارند. حال شما خودتان این كار را انجام دهید یا اینكه بصورت كنسرو تهیه كنید. ما به شما كنسرهایی را پیشنهاد می‌دهیم كه نمك و مواد افزودنی كمتری دارند.
    عدسها را در یك ظرف كاملاً كیپ و در جایی خشك، خنك و تاریك نگهداری كنید. در این صورت به مدت 12 ماه قابل استفاده خواهند بود. اگر عدسها را در زمانهای مختلف می‌خرید آنها را جدا از هم نگهداری كنید چون ممكن است رطوبتهای متفاوتی داشته باشند و بنابراین مدت زمان پخت آنها با هم متفاوت است. عدس پخته در ظرفی كاملاً بسته در فریزر به مدت 3 روز تازه می‌ماند.


  32. تشکرها از این نوشته :


  33. #18
    ghorobfarda آواتار ها
    ghorobfarda آفلاين است همکار قدیمی بخش پزشکی
    تاریخ عضویت
    Aug 2007
    نوشته ها
    7,339
    تشکر
    4,378
    تشکر شده 8,175 بار در 4,354 پست
    لايك دريافتي
    0
    لايك كرده
    0

    پیش فرض

    نخوردن برنج، باعث بروز فقر آهن مي‌شود
    ایسنا
    نخوردن برنج به طور قابل ملاحظه‌اي باعث فقر آهن (آنمي) و در بيشتر موارد باعث پيشرفت اين بيماري مي‌شود.
    به گزارش سرويس بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه سيستان و بلوچستان، اين فرضيه با توجه به فرهنگ‌هاي مختلف و وجود فقر آهن محكم‌تر مي‌شود.
    آنمي در صورت كمبود سلول‌هاي قرمز خوني كه نقش نقل و انتقال اكسيژن و مواد غذايي را برعهده دارند و نيز توسط مغز استخوان معيوب و ناقص كه توان توليد سلول‌هاي قرمز را ندارند، ايجاد مي‌شود.
    همچنين كم خوني و يا مسائل ژنتيكي باعث ايجاد اين بيماري مي‌شود. بنابراين بهتر است، براي دريافت آهن، از اين منبع غذايي سرشار از پروتئين استفاده شود
    ویرایش توسط ghorobfarda : May 11th, 2009 در ساعت 12:56 PM

  34. #19
    حامد.ارومیه آواتار ها
    حامد.ارومیه آفلاين است کاربر معمولي
    تاریخ عضویت
    Sep 2010
    نوشته ها
    195
    تشکر
    0
    تشکر شده 75 بار در 53 پست
    لايك دريافتي
    0
    لايك كرده
    0

    پیش فرض خواص درمانی جو

    خوراکی


    توضیحات:
    جو Barley
    نام علمی Hordeum vulgare
    گیاه شناسی
    جو گیاهی است علفی و یکساله که ارتفاع آن بسته بانواع مختلف آن تا یک متر می رسد . برگهای آن متناوب و باریک و دراز و به رنگ سبز تیره می باشد .
    جو از نظر کاشت به دو دسته تقسیم می شود : جو بهاره و جو پائیزه .
    جو بهاره در بهار کشت می شود و احتیاج به سرمای زمستان ندارد و قبل از زمستان دانه می دهد در حالیکه جو پائیزه در پائیز کشت می شود و محتاج سرمای زمستان است .
    خواص داروئی:
    جو معمولا به سه صورت در بازار عرضه می شود
    1) جو پوست نکنده که هنوز سبوس آن جدا نشده
    2)جو پوست کنده که پوست آن گرفته شده است
    )3جو سفید که پوست وسبوس آن گرفته شده است و بنام جو مرواریدی معروف است .
    جو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است
    1)غذایی بسیار مقوی است .
    2)خاصیت نرم کننده دارد .
    3)در قدیم از جو زیاد استفاده می کردند .
    4)برای نقرس مفید است .
    5)جوشانده جو داروی خوبی برای مبتلایان به تب و کم خونی و سوء هاضمه است .
    6)ماء الشعیر برای درمان سل ،‌زخم های ریوی و سردرد گرم مفید است .
    7)ماء الشعیر خون ساز است و زود هضم می شود.
    8)ماء الشعیر را با خشخاش کوبیده برای سردرد مفید است .
    9)برای درمان نقرس پماد در جو را با آب بر روی قسمت های دردناک بگذارید .
    10) جو را با شکر مخلوط کرده غذای خوبی برای اطفال است .
    11)بیسکوبیت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شکم درد را از بین می برد.
    12)سرد مزاجان باید جو را با شکر بخورند.
    13)کشک الشعیر برای مزاج های گرم و اسهال های صفراوی مفید است .
    14)برای برطرف کردن گلو درد و ورم گلو کشک الشعیر را قرقره کنید .
    15)برای پائین آرودن کلسترول از جو استفاده کنید .
    16)جو چون دارای پروتئاز می باشد بنابراین از سرطان جلوگیری می کند .

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
قدرت گرفته از ویبولتین ،اکنون ساعت 08:48 AM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +4.5 می باشد.
کليه حقوق اين سايت متعلق به  شرکت فرهنگ سازان  است.هر گونه استفاده از مطالب اين سايت پيگرد قانوني دارد
سئو و بهينه سازي : سئو
Powered by vBulletin® Version 4.2.2 Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved