این خیلی خوبه که فکر کنیم گیاهان به ماهی ها بوسیله فراهم کردن اکسیژن کمک میکنند و ماهی ها نیز توسط تولید دی اکسید کربن و مواد حاصلخیز کننده اما در بیشتر اکواریوم ها این درست نیست.
اول از همه باید بدونیم، گیاهان مواد غذایی و دی اکسید کربن رو به کربوهیدرات و اکسیژن تیدیل کرده اونهم بوسیله انرژی (نور)که دریافت میکنند (یعنی فوتوسنتز).وقتی گیاه سریعتر رشد میکنه آنها انها دی اکسید کربن و نیتروژن وفسفات بیشتری رو از آب جذب می کنند و اکسیژن بیشتری تولید میکنند.این برای ماهی ها خوبه و درحالیکه ماهی ها توان ایجاد این میزان دی اکسید کربن رو ندارند مگر اینکه شما تعداد بسیاری از ماهی ها رو درتانکتون نگه دارید.
شما چطوری میتونید بگید گیاهاتون رشد سریعی دارند؟ در کنار سنجش فیزیکی (اندازه گیاه) شما میتونید مقدار اکسیژن موجود رو هم توسط کیتهای تست اندازه گیری کنید.تنها روش افزایش اکسیژن در تانک یا تزریق توسط راکتورهای مخصوص است(که البته کسی این کار رو نمیکنه) و یا انجام چند فرایند بیولوژیکی که اکسیژن رو ایجاد کنه و اینجا جایی که گیاهان وارد میشوند.
به خاطر داشته باشید گیاهان فقط وقتی اکسیژن تولید میکنند که در حال فوتو سنتز باشند و این یعنی نور و یعنی روز.در زمانهای دیگه و مثلا در شب آنها نیز مانند بقیه ابزیان مصرف کننده اکسیژنم میشوند.من به این نتیجه رسیدم که بدون تزریق دی اکسید کربن گیاهان نمیتونند اکسیژن بیشتری نسبت به تانک بدون گیاه تولید کنند.(یعنی بدون تزریق دی اکسید کربن اصلا به این فکر نکنید که مثلا تو این تانکتون که گیاه دارید اکسیژن بیشتری واسه ماهیاتون وجود داره نسبت به تانکه دیگه تون که اصلا گیاهی درش نیست) و تنها گیاهان شما وسیله ای دکوری و یا جایگاهی برای مخفی شدن کماهیانتون هستند و در محیط بیولوژیکی تون اصلا بالانسی ایجاد نمیکنند.با تزریق دی اکسید کربن و البته نور کافی و تغذیه مناسب شما به طوور فیزیکی میتونید ببینید که گیاهان اکسیژن تولید میکنند.!!!!!تعجب نکنید!!! باز هم که تعجب کردین.حبابهای از زیر برگها و یا ساقه های شکسته شده به وضوح قابل دیدن خواهد بودو وقتی گیاهان به این سرعت رشد کنند حال میتوانند الودگی های بیشتری رو از آب جذب کنند و اون بالانسی که مد نظرتونه رو در تانک ایجاد کنند.و اینو بدونید که که تزریق دی اکسید کربن فقط یک اثر بر روی ماهیان داره و اونم :تولید بیشتر اکسیژن برای شادابی اونهاست.
یه فرمول که تو وب دیدم به نظرم جالبه بذارم:
CO2 = 3.0 * KH * 10^(7.00 – pH(
من همیشه دنباله راههای کم خرج میگردم واسه تزریق دی اکسید و راههایی که روستان گفته بودند اصلا کارا نبود مثل استفاده از مخمر یا نوشابه (کارا که نبودخنده دار هم بود).تنها چیزی که در تزریق مهمه اینه که دی اکسید کربن زمان کافی رو برای پخش شدن در اب داشته باشه.و به نظرم رسید اگر بتونم دی اکسید کربن رو از ورودی فیلتر اینترنالم بدم داخل و در اونجا با از خروجی با فشار خارج بشه به یه ایده ال دست پیدا کردم.ولی نشد که بشه راهی مزخرف بود.
با یه مقدار جستجو و کنکاش یه سیستم توپ یافتم که همین الان مشغول کار کردن روشم.یعنی توپه
به این صورت که شما توسط فرایند شیمیایی کم خرج دی اکسید کربن تولید میکنید در یک شیشه اب معدنی یک و نیم لیتری بعد توسط شیلنگ هواتون میفرستید به یه بطری دیگه از نوشابه خانواده که سرشو بریدین و تو اکواریوم و در گوشه ای از اون و در عمق اب جاسازی کردین. این شد دستگاه تزریق دی اکسید کربن که تو مشهد 30 تومن هست و ماله تترا است(و ما مجانی درستش کردیم) و مطمئن باشید این روش دقیقا همون اثر رو داره
.بعد از چند روز هم که تولید دی اکسید پایین اومده بود میتونید راکتور خروجی رو باز کرده و دوباره از نو پرش کنید.(از منم بهتر میدونید با چی پرش کنید.من چندین حالت رو امتحان کردم سرکه و جوش شیرین ایده ال بود ولی فعلا مشغول تحقیقاتم در مورد موادی که دی اکسید کربن تولید میکنند و در دسترس همه هستند.
تزریق دی اکسید در اب سبب این واکنش میشود.
CO2 + H2O -> H2CO3
H2CO3 + NaOH -> NaHCO3 + H2O
NaHCO3 + NaOH -> Na2CO3 + H2O
و فکر میکنم ماده حاصل توسط گیاهان جذب میشه(شیمیداناش کمک کنن)
منبع:تحقیقات دالتون رئیس در وب و کمی تجربه چاشنی کار