با سلام
زئوليت كه با نام تجاري آنزيميت در ايران به فروش ميرسد ، يك كاني معدني است كه پس از استخراج متناسب با نياز مصرف در اندازه هاي مختلفي آسياب و عرضه ميشود.در حال حاضر سه نوع دامي ،طيور و آبزيان آن توسط شركت توليدي ارائه ميشود.نوع دامي بسيار نرم آسياب گشته و شبيه آرد است و براي مصرف در تانك ماهيان زينتي مناسب نيست.دو نوع طيور و آبزيانش در دانه بندي درشت تري آماده شده و برا ي تانك ماههيبازان مناسب است. در فروشگاههاي خدمات دامپروري قابل تهيه است.
امروزه از آن در پرورش ماهيان گرمابي بطور عمده اي استفاده ميشود.در ماهيان زينتي آب شيرين نيز ميتوان از آن براي حذف آمونياك آب استفاده كرد.
براي بازيابي و احياء فعاليت زئوليت ميتوان آنرا در محلول يك درصد كلريد سديم(نمك معمولي) فرو ببريد.
البته خشك كردن آن را نيز پيشنهاد ميدهند كه به اثر بخشي روش اول نيست .
اگر چه از زئوليت ميتوان براي خنثي كردن ميزان بالاي آمونياك در آكواريوم آب شيرين استفاده كرد ولي باید به این نکته توجه داشت که زئوليت نميتواند نيتريت را از آب جدا كند .اگر در سيستمهايي كه جديدا راه اندازي شده اند و سيكل ازت در آنها شكل نگرفته است ، آب مرتبا عوض نشود؛ شاهد مسوميت با نيتريت خواهيم بود (تنبلي ماهيان و بي حالي و بي اشتهايي و نهايتا مرگ) .هر چند كه مقدار آمونياك جزئي باشد.
در آكواريوم آب شور بايد به اين نكته توجه داشت كه زئوليت نميتواند آمونياك را از آب جدا كند.

LinkBack URL
About LinkBacks

هی فکرم رفت توی چربی و ازین جور چیزها تا اینکه به فکرم رسید نکنه اینها اثرات زئولیت باشند؟ سریع زئولیت رو دراوردم بردم انداختم توی یک ظرف 10 مرتبه شستم وقتی مینداختم توی یک لیوان زئولیت رو که در میآوردم آب کدر کدر میشد !! شما نمیدونی ما چه ایضاح و اذیتی شدیم تا یکی دو روز فقط این لایه های چربی رنگ رو هی بر میداشتم و دوباره همون آش و همون کاسه من توی یک سایت خونده بودم که نیترات رو میکشونه پائین و احتمالا مانند صمغی عمل میکنه که توی سیستم اسمزی بکار میرود ولی 100 % اشتباه میکردم ولی اینرو خاطر نشان میکنم که حتما حتما وقتعی اونرو شستی توی یک ظرف امتحان بکنی خوب تکانش بده تا اطمینان حاصل کنی که آب رو کدر نمیکنه تازه داشت پدر ماهیای منرو در میاورد من از دون دونهای سیاه رو دیسکاسم متوجه شدم که کیفیت اب به شدت امده پائین بعد از عمل کردن به موقع خدارو شکر اثرش رفت دوستان من اشتباه کردم چون در یک پستی حامد شمس نیا گفت چه چیزی نیترات رو پائین میکشونه و من چون از یک سایت این مطلب رو خوانده بودم و تا عمل نکردم نمیدونستم که ممکن هست بعضی هارو به اشتباه بندازم خودم اینهم شکل زئولیت ولی رنگ زئولیت شرکت رنا فرانسه یک نمه سفید رنگ هست